Om oss

Dropsfabrikken

Dropsfabrikken åpnet våren 2018, i et gammelt fabrikklokale i Ila, Trondheim. Vårt satsningsområde er først og fremst den norske samtidskunsten. Gjennom utstillingene ønsker galleriet å skape en ny møteplass for den visuelle kunsten i Trondheim.

En tendens i norsk samtidskunst er en forsterket interesse for håndverket og materialets betydning, og dette vil danne utgangspunkt for vårt utstillingsprogram. Gjennom 5-7 skiftende utstillinger i året, der kunstnere sammenstilles på nye måter, vil vi vektlegge formidling av utstillingene gjennom kurs og foredrag for å skape gode kunstopplevelser.

I mellomrommet 

En gang i året inviterer vi en nyutdannet kunstner fra Kunstakademiet i Trondheim til å stille ut i hele eller deler av Dropsfabrikken. Prosjektet er et samarbeid mellom KiT, professor og kunstner Anne - Karin Furunes og Dropsfabrikken. I Dropsfabrikkens galleri vil kunstneren selv kunne presentere sine arbeider og få utstillingserfaring, samtidig som vårt publikum vil få anledning og gleden av å møte kunstnere de vanligvis ikke finner på den etablerte kunstscenen.

Kunstrådgivning

Vurderer du å kjøpe kunst til arbeidsplassen din, eller privat? Har du vurdert å samle på kunst, og lurer på hvor du skal begynne? 

Dropsfabrikkens ansatte har lang erfaring med utsmykking og rådgivning både til private og bedrifter. 

Få omvisning i Dropsfabrikkens utstillinger.

En omvisning skal bidra til en god kunstopplevelse og gi et dypere innblikk i ulike kunstnerskaps tanker og metoder.

Dropsfabrikken kan tilby omvisninger for privatpersoner, grupper, bedrifter og skoler både på dag og kveldstid. Det er også mulig å utvide omvisningen med servering etter avtale. 

Dropsfabrikken er tilgjengelig for bevegelseshemmede. Ta kontakt for flere spm. 

For bestilling og spørsmål ta kontakt på mail: anniken@dropsfabrikken.com 
Mobil:  48 05 27 40. 


  • Åpningstider:
  • tirsdag - fredag 11-17
  • lørdag 11-16
  • søndag 12-15